ن وَالْقَلَمِ وَمَا یَسْطُرُونَ ( وبلاگ قلم)

محلی برای متمرکز کردن تمام فعالیت های که در فضای سایبر و یا خارج از آن دارم.

ن وَالْقَلَمِ وَمَا یَسْطُرُونَ ( وبلاگ قلم)

محلی برای متمرکز کردن تمام فعالیت های که در فضای سایبر و یا خارج از آن دارم.

ن وَالْقَلَمِ وَمَا یَسْطُرُونَ ( وبلاگ قلم)

«قومی متفکرند اندر ره دین// قومی به‌گمان فتاده در راه یقین// می‌ترسم از آن‌که بانگ آید روزی// کی بی‌خبران راه نه آن‌ است و نه ‌این»

حکیم ابوالفتح عمر بن ابراهیم خیام نیشابوری


«عسی أن تکرهوا شیئا وهو خیر لکم وعسی أن تحبّوا شیئا وهو شرّ لکم والله یعلم و أنتم لا تعلمون».
(بسا چیزهایی که شما نمی پسندید ولی آن به خیر وصلاح شماست وبسا چیزهایی که شما دوست دارید ومی پسندید ولی آن برای شما مایه شر وبدی است. وخداوند می داند وشما نمی دانید).

وظیفه ی شورای نگهبان

يكشنبه, ۱ ارديبهشت ۱۳۹۲، ۱۱:۲۲ ب.ظ

امام خمینی(ره):شورای نگهبان بدون ملاحظه از هیچ‌کس فقط و فقط خدا را در نظر بگیرند.

 

 

 

 

شورای نگهبان به عنوان یک نهاد مستقل در عملکرد امسال خود نشان داد در تأیید صلاحیت‌ها فقط خدا را در نظر می‌گیرد و افراد مورد بررسی را فقط و فقط بر اساس جواب به این سؤال که آیا ایشان توانایی اداره‌ی چهار ساله‌ی کشور را دارند مورد تأیید قرار می‌دهد.
شعار امسال کشور حماسه‌ی سیاسی است حماسه‌ی که بر می‌گردد به گستردگی حضور آحاد مردم جامعه در انتخابات و پس تجلی شعار امسال در تعداد کل آرای است که به صدوق‌های رأی ریخته می‌شود.

رد صلاحیت هاشمی نشان می‌دهد شورای نگهبان وظیفه‌ی خودش را بدون نگاه کردن به جایگاه اجتماعی افراد، بدون توجه به فشارها و تهدیدها، و حتی بدون نگاه کردن به شعار سال که حماسه‌ی سیاسی است درست انجام می‌دهد. رأی شورای نگهبان برای هاشمی از آن جهت است که آیت‌الله از لحاظ سنی و جسمی در شرایطی نیست که بتونه کشور رو برای چهار سال اداره کند. اما این رد صلاحیت شبهات زیادی را در بین مردم ایجاد کرده است با این عنوان که رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام صلاحیت ندارد. ریشه‌ی این شبهه بر می‌گردد به ناآگاهی مردم نسبت به شناخت نقش‌ها و وظایف دستگاه‌ها، مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان یک سیستم کدخدا منشانه در نظام جمهوری اسلامی وظیفه‌ی تعیین پیش‌نویس برای سیاست‌های کلی نظام ، مشورت به رهبری ، حل اختلاف شورای نگهبان و مجلس و اقداماتی از این قبیل را دارد. پس اعضا یا رئیس این شورا در اصل وظایف اجرایی ندارند بلکه بیشتر در نقش مشاوران و ریش‌سفیدان در نظام فعالیت می‌کنند وظیفه‌ی این شورا به نسبت وظایفی که بر عهده‌ی رئیس‌جمهور است مانند 30 وظیفه‌ی که در قانون اساسی آمده است به علاوه ی انجام سفرهای داخلی و خارجی مکرر، جلسه‌های هفتگی با شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی امنیت ملی، شورای عالی استان‌ها و ... در راستای تصمیم‌گیری‌های استراتژیک برای اداره کشور و وظایف بسیار سنگین دیگر بسیار سبک می‌باشد. در نتیجه لزوماً کسی که در مجمع تشخیص مصلحت نظام است دلیل نمی‌شود که توانایی چهار سال اداره‌ی کشور را داشته باشد. از این سو رد صلاحیت هاشمی رفسنجانی به خاطر کهولت سن و این که ایشان توانایی اداره‌ی کشور تا سن 84 سالی را ندارد اقدام قابل‌تقدیری است زیرا که در نگاه شورای نگهبان هدف وسیله را توجیه نمی‌کند، از دید شورای نگهبان تحقق حضور بیشتر مردم و خلق حماسه‌ی سیاسی با تأیید صلاحیت پیر کارگزاران و در نتیجه‌ی آن به میدان آوردن آرای خاکستری بیشتر ممکن است اما کاری خداپسندانه نیست، پس از انجام آن اجتناب می‌کند. در نتیجه این شورا با رد صلاحیت از توانایی هاشمی رفسنجانی برای حضور در انتخابات عملاً هم ایشان را نسبت احساس وظیفه که کرده‌اند رهایی داد و هم از شرایط به وجود آمده برای رسیدن به هدف حماسه‌ی سیاسی سو استفاده نکرد .
از طرف دیگر می‌توان استقلال شورای نگهبان را در رد صلاحیت‌های آقایان واعظ زاده (پسر خاله‌ی رهبری) و همچنین آقای لنکرانی که در گفته‌ی آیت‌الله مصباح ایشان اصلح‌ترین فرد برای اداره‌ی کشور است نیز مشاهده کرد. همچنین شورای نگهبان نشان داد که از هیچ نهاد و قوه‌ی طرف داری نمی‌کند که با رد صلاحیت کاندید معرفی‌شده توسط دولت و رئیس‌جمهور این نکته را ثابت کرد.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی